Sastāvdaļas:
5 nelieli kartupeļi.
250-300 ml piens.
250-300 grami milti.
3-4 ķiploka daiviņas.
3 olas.
1 ēdamkarote (bez kaudzes) cukurs.
3+2 ēdmakarotes augu eļļa.
sāls.
pētersīļi un lociņi (pēc vēlēšanās).
Pagatavošana:
Notīrīt un 4 daļās sagriezt kartupeļus, apliet ar ūdeni (tā, lai visi kartupeļi būtu ūdenī), piebērt sāli un vārīt, līdz mīksti. Ļaut nedaudz atdzist, ievietot blenderī, pieliet ūdeni, kurā tika vārīti kartupeļi un sablenderēt, līdz iegūta biezputrai līdzīga konsistence.
Kartupeļu maisījumam pievieno izspiestu ķiploku, olas, miltus, pienu (uzvārīt), 3 ēdamkarotes augu eļļas un sāli (aptuveni 1 tējkaroti – pankūkām nav jābūt biezām). Rūpīgi samaisām un ļaujam mīklai 20 minūtes atpūsties (ja ir iespēja, var arī ilgāk).
Cepam uz uzkarsētas pannas, pievienojam nelielu daudzumu augu eļļas, vidēja izmēra pankūkas (ne uz visu pannu – būs pagruti apgriezt).
Labu apetīti!
Avots: vrutmilife.com